Kun se normaali "no mulla nyt on 5 kiloo ylimääräistä" paisuikin jo lähes kymmeneen kiloon, tuli vähän epämukava tunne omissa nahoissaan. Ja kuka nyt haluaa tuntea itsensä plösöksi? En minä ainakaan, sen voin sanoa.

Uskon tähän projektiin uppoavan nuo aktiivisimmat kesäkuukaudet ja mikäpä siinä. Kesä on hyvin monin tavoin erittäin motivoivaa aikaa. Näkee kaikki hoikat ihmiset pienissä vaatteissaan ja sitten alkaa vituttaa oma paksuus. Kesä tuo kaikki vihannekset ja marjat niin herkullisina, ettei karkkia tai jäätelöä tee edes mieli. Jäätelöistäkin maistuvin on onneksi aina ollut se superkeveä pirkka-amppari.

Aion tämän ja ensi viikon olla hieman normaalia ankarampi itselleni, sillä joudun julkiseen esiintymiseen kahden viikon päästä. Siihen mennessä toivon nesteiden kera vaa'an näyttävän miinus kolmea kiloa. Se olisi jotakuinkin hurja tulos. Tämän jälkeen pitäisi sitten rutinoitua ruokavalioon ja saada liikunnatkin juuri sopiviksi.

Maanantaina pääsin noin tunnin lenkille, johon sisältyi jonkin verran myös juoksua. Kalorimäärä jäi alle 1000kcal, joka siis on tämän kahden superviikkoni keskiarvotavoite. Myöhemmin todennäköisesti nostan sen 1300-1400kcal keskiarvoon viikossa.

Tiistai ja tämä päivä olivat hyvin samanlaisia, ilman liikuntoja tosin.

Ruokavaliota olen nyt koostanut niin, että juon rasvatonta maitoa lähes puoli litraa päivässä (kukapa ei olisi kuullut uusista tutkimustuloksista, joiden mukaan runsaasti vähärasvaisia maitotuotteita nauttivat laihduttelijat voivat samoilla kalorimäärillä pudottaa lähes puolet enemmän painoa kuin ei-maitotuotteisiin koskevat!) muutaman siivun tempo-täysruisleipää, purkin tonnikalaa ja raejuustoa, tomaatteja ja porkkanoita. Pääaterioina on nyt mennyt munasalaatti ja juuressosekeittoa pro-feel valkosipulituorejuusto-sydämellä. Aamiaisena Elovena Hetki kaurapuuro.

Näillä eväillä. Huomenna pitäisi päästä lenkille ja viikonloppuna viimeistään jotain kunnolla hikeen vetävää, sillä ensi viikolla pitää pistää liikunnat järjestykseen. Tämän viikon pyhitän näille ruokien maisteluille.